Stenografsko društvo primilo Povelju Republike Hrvatske!

U povodu Dana neovisnosti, Odlukom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, Hrvatskom stenografskom društvu dodijeljeno je visoko državno priznanje – Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos u procesima tehničkog napretka i modernizacije suvremenog hrvatskog društva, a u prigodi 130. obljetnice osnutka i djelovanja. Izraz je to zahvalnosti i priznanja i svim naraštajima entuzijasta, volontera, sjajnih hrvatskih intelektualaca koji su stvarali, očuvali i razvijali Društvo pod nepromijenjenim imenom tijekom svih proteklih trinaest desetljeća. Na svečanoj ceremoniji dodjele odlikovanja i priznanja zaslužnima u Uredu predsjednika Republike na Pantovčaku, 11. listopada ove godine, Povelju je u ime Društva primio njegov predsjednik Josip Hanjš.

“Danas s ponosom možemo reći da smo, nakon dvadesetak godina postojanja hrvatske države i demokracije, napravili puno dobroga. Imamo puno istaknutih pojedinaca, Hrvatska se kvalificirala za sve relevantne međunarodne organizacije, na pragu smo punopravnog članstva u Europskoj uniji, punopravna je članica NATO- a, pobjeđuje na olimpijadama, ne samo sportskim nego i na znanstvenim, tehničkim, informatičkim i umjetničkim. Društva koja ne prepoznaju građanke i građane koji daju doprinos i koji su posebno pridonijeli boljitku zemlje, nemaju optimizma i perspektive. Vi ste izabrani kao oni koji su prepoznati i prihvaćeni u vašim sredinama kao promotori napretka i uspjeha Republike Hrvatske i na tome vam čestitam. Dolazite iz različitih područja – prosvjete, kulture, prirodnih, tehničkih i društvenih
znanosti, umjetnosti, vjerskih zajednica, ali svima vama je zajedničko da ste radili na dobrobit Hrvatske i njezinih građana” – poručio je tom prigodom, uz ostalo, predsjednik Josipović, odlikovanim pojedincima i predstavnicima udruga.